Tel. : 0740 185 757     E-mail: ionmariapetrescu@yahoo.com

Produse si Accesorii Ochelari:

    RAME DE OCHELARI

 

     Va oferim o gama larga de rame ochelari din diverse tipuri de materiale, forme, culori si marimi. Personalul nostru va vine in ajutor si va indruma ce tipuri de rame exista si care sunt avantajele si dezavantajele acestora. Ramele de ochelari se pot clasifica astfel :

 

 1. Dupa materialul folosit:

 

  - Rame acetat de celuloza (plastic) – sunt mai usoare decat cele din metal si prezinta o diversitate mare de culori.

 

  - Rame din metal – ramele au contur continuu pe toata marginea lentilei si nu sunt recoamandate persoanelor cu dioptrii foarte mari deoarece nu mascheaza grosimea lentilelor.

 

  - Rame din titan – sunt facute dintr-un material foarte rezistent si nu oxideaza. Sunt mult mai usoare decat ramele din metale traditionale.

 

  - Rame din ticral – un aliaj din titan, cupru, crom si este disponibil in mai multe culori.

 

  - Rame din otel inoxidabil – obtinut din fier si crom, foarte rezistente la coroziune. Datorita efectului de elasticitate sunt folosite in special la bratele ramei.

 

  - Rame din titan-flex (flexon) – un aliaj din titan si nichel foarte flexibil si durabil. Se mai numeste si titan cu memorie, deoarece poate relua forma initiala in cazul in care sufera deteriorari (rasucire, indoire, strivire). Ele sunt usoare, rezistente si hipoalergice

 

  - Rame din beta titan – un aliaj din combinatii de titan, vanadiu si aluminiu. Este flexibil, durabil si fara continut de nichel.

 

  - Rame din beriliu – Sunt foarte usoare, puternice si flexibile. Sunt recomandate persoanelor cu o aciditate crescuta a pielii si persoanelor care petrec mult timp in jurul apelor sarate.

 

  - Rame din monel – Combinatie pe baza de cupru - nichel si este cel mai folosit in fabricarea ramelor de ochelari. Este un metal maleabil si rezistent la corodare.

 

  - Rame din aluminiu – Rezistente la corodare si au o greutate mica. Aluminiul in combinatie cu mici cantitati de silicon si fier devine puternic si este foarte apreciat datorita aspectului unic pe care il poate crea.

 

 2. Dupa tipul de contur al ramei, se diferentiaza:

 

  - Rame pe surub – Sunt formate din brate si puntea nazala si se prind de lentile prin insurubare. Necesita un tip special de lentile durificate. Periodic suruburile sunt reglate, astfel incat sa se mentina forma corecta a ochelarului.

 

  - Rame pe capse – Compuse din brate si puntea nazala si se prind de lentile prin capse . Necesita un tip special de lentile durificate, iar ramele pot fi facute numai din materiale metalice. Acestea nu se desfac in timp.

 

  - Rame pe fir – Au un contur doar in partea de sus a lentilei, iar partea de jos este sustinuta de un fir din material plastic. Se pot monta doar lentile din plastic.

 

  - Rame cu contur complet – Pe toata marginea lentilei au un contur continuu. Nu exista restrictii privind tipurile de lentile care pot fi montate.

 

    Este foarte importanta alegerea ramei si tipul de lentila de care este nevoie. Optimed Petmar recomanda pentru ochelarii de distanta o rama medie sau mare, pentru a acoperi tot campul vizual. Pentru ochelarii de apropiere sunt necesare rame inguste, care sa permita sa se priveasca cu usurinta peste ochelari. Astfel, se reduce riscul de a privi prin dioptriile de apropiere la distanta.

 

    Pentru ochelarii multifocali recomandam rame medii sau mari pentru o mai buna acuitate vizuala.

 

    Pentru copii recomandam ramele cu format rotund sau oval, care sa se suprapuna cu forma cavitatii oculare. In felul acesta ei vor privi prin lentila si nu pe deasupra acesteia.

 

    Alaturi de informatiile oferite de Optimed Petmar se mai adauga preferintele purtatorului cu privire la culoare, forma, brand sau alte elemente de estetica.

Date Contact:

 

Sediu : Bd. Dacia, bl. G1, sc. E – parter

 

Tel: 0740 185 757

 

E-mail: ionmariapetrescu@yahoo.com

 

Stabileste o intalnire:

Se trimite formularul...

Serverul a întâmpinat o eroare.

Mesaj primit.

Alegerea ochelarilor de vedere poate fi o adevarata provocare!

Problemele de vedere apar din ce in ce mai des, iar daca nu sunt depistate si corectate din timp, pot provoca deteriorarea continua a vederii.

In momentul in care trebuie sa ne alegem o pereche de ochelari, exista o multime de aspecte de care trebuie sa tinem cont, de la partea estetica pana la cea functionala.

 

Optica pentru intreaga familie!

Va multumim pentru timpul acordat vizionarii site-ului nostru!

Daca aveti nevoie de mai multe informatii referitor la serviciile noastre va rugam nu ezitati sa folositi formularul de mai sus sau pagina noastra de contact.

Despre noi

Servicii

Lentile Zeiss

Ochelari de soare

Accesorii

Dotari cabinet

Galerie foto

Contact

Termeni si conditii

Copyright © Optimed Petmar

Powered by Optimus Plus